laupäev, 12. oktoober 2013

Noorte heaolu ei ole palju palutud, vaid hädavajalik!

Natalia Sereda


Kõige populaarsem osa rahvastikust, kellele valimiskampaaniates tähelepanu pööratakse on noored. Õigustatult, sest noorte käes on ju tulevik, ka Nissi vallas. Huvitav ainult, milliste noorte käes, sest me oma noored kipuvad siit miskipärast ära?! Kurb polegi niivõrd ehk see, et minnakse, pigem just see, et tagasi ei tulda.

Võib-olla noored ei läheks või naaseks õpingutejärgselt, kui nad oleksid väärtus omaette ka valimistevahelisel perioodil ja ilma eriliste silmapaistvate saavutusteta. Lihtsalt olulised, just niisugustena nagu nad on.

Tegelikult ju polegi vahet, mis vanuses inimene on – igaüks tahab end olulise ja väärtustatuna tunda. Ja just sellepärast on viimane aeg erinevatele eagruppidele, aga eriti just noortele suunatud tegevus läbi mõelda.

Noortekeskus Turbas on tänaseks kinni, sest puuduvad tänapäevased olmetingimused ja koos Riisipere lasteaia rekonstrueerimisega lähevad lammutamisele ka Riisipere noortetoa ruumid. Pole parata, hetkel on olulisemaidki investeeringuobjekte. Aga ei tohi unustada, et ka noored vajavad puhast vett ning sooja tuba.

Sel põhjusel olengi veendumusel, et kui me ei jaksa pidada mitmeid eraldiseisvaid hooneid, ei pea ükski vallakodanik talle olulistest teenustest selle tõttu ilma jääma. Kultuurimajade reorganiseerimisel rahvamajadeks mahuks juba kujunenud püsiklientuuri kõrvale lahedasti ka noored ja noorsootöö.

Minu kandideerin eesmärgiga seista noorte vajaduste ja heaolu eest ning annan endast parima, et Nissi valla noored tunneksid end väärtustatuna igapäevaselt.